Menu
Tablet menu

2023.10.07 CIRCUIT cu sejur în PELOPONEZ

Epidavros | Miles and Smiles away ...

  • Plecare: 7 Octombrie 2023
  • 9 zile / 8 nopți
  • Salonic –  Corint – Nafplio – Micene – Epidavros – Sparta – Monemvasia – Mystras – Olympia  – Patras –Nafpaktos- Delfi – Volos – Pilion

  • Preț: 639 €/pers
    • Pentru clienți fideli: excursie gratuită la Kalavryta

Peloponezul este unul din acele teritorii pe care Mediterana ni le-a dat ca odă pentru frumusețe. Această călătorie vă va arunca în marile mituri elenice ale lui Homer, Apollo sau împărăția lui Agamemnon. Descoperiți această peninsulă grecească alături de Kretan Tour.

 

Ziua 1. Sâmbătă 07.10.2023 (700 km)
Plecare din Bucureşti, sediul KRETAN TOUR, la ora 06:00, pe ruta Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Pleven – Sofia – Promahonas – Seres – Salonic. După amiază sosire în Salonic și turul oraşului: Agora Romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expoziţiei, Turnul Alb, Piaţa Aristotel, statuia ecvestră Alexandru cel Mare, biserica Sfântul Dumitru cu vizite, opriri și cumpărături. Seara cazare în Salonic, la hotel Vergina 3* sau similar.

Ziua 2. Duminică 08.10.2023 (630 km)
Ora 08:00, mic dejun la hotel. Ora 09:00, plecare din Salonic pe ruta Katerini – Larisa – Lamia – Elefsina – Corint. Oprire la Istmul Corint și vizită la vechea cetate a Corintului. Plecare spre elegantul oraș Nafplio, cazare la hotel Nafplia 3* sau similar.

Ziua 3. Luni 09.10.2023 (150 km)
Mic dejun la hotel. Plecare în excursie opțională (15 €/pers) către cetatea Palamides, teatrul antic de la Epidavros și situl arheologic de la Micene. După amiază revenire în Nafplio și deplasare la o plajă de lângă oraș. Seara revenire la hotel.

Ziua 4. Marți 10.10.2023 (270 km)
Mic dejun la hotel. Plecare din Nafplio către Monemvasia “Gibraltarul Greciei”, cu oprire la plaja de la Astros sau de la Leonidio (traseu spectaculos). În jurul prânzului, sosire în Monemvasia și vizitarea insulei. După amiază plecare din Monemvasia către Gythio, cazare la hotel Pantheon City 3* sau similar.

Ziua 5. Miercuri 11.10.2023 (230 km)
Mic dejun la hotel. Ora 09:00, plecare către Sparta și vizitarea complexului bizantin de la Mystras. După amiază deplasare spre Peștera Dirou, cea mai spectaculoasă peșteră din Grecia, satul pescăresc Gerolimenas și Peninsula Mani cu case în formă de turn. Seara revenire la hotel.

Ziua 6. Joi 12.10.2023 (370 km)
Mic dejun la hotel. Plecare din Gythio către Sfanta Teodora din Vasta. Plecare către situl arheologic de la Olympia și vizitarea sitului. După amiază plecare din Olympia către orașul Patras. Seara sosire în Patras/Nafpaktos, cazare la hotel Delfini 3*/hotel Nafs 4* sau similare.

Ziua 7. Vineri 13.10.2023 (170 km)
Mic dejun la hotel. Plecăm spre centrul orașului Patras cu oprire la Catedrala Sfântului Andrei. Timp liber pentru plimbare și cumpărături. După amiază revenire la hotel și excursie opțională (20 €/pers) la mănăstirea Mega Spileo (cea mai veche din Grecia), mănăstirea Agia Lavra și satul de munte Kalavryta. Seara revenire la hotel.

Ziua 8. Sâmbătă 14.10.2023 (300 km)
Mic dejun la hotel. Ora 09:00, plecare din Patras, părăsind Peloponezul și trecând podul Rio – Antirio. Oprire în Nafpaktos pentru vizită, plajă și cumpărături. După amiază plecare din Nafpaktos către situl arheologic de la Delfi (drum spectaculos pe marginea Golfului Corint) și vizitarea sitului. Plecare pe ruta Lamia – Volos. Seara sosire în orașul port Volos. Cazare în frumoasa regiune Pilion, la hotel Chania 3* sau similar.

Ziua 9. Duminică 15.10.2023 (900 km)
Mic dejun la hotel. Plecare spre România pe ruta Volos – Salonic – Sofia – București. Seara sosire în București, în funcţie de traficul auto și de formalităţile vamale.

Prețul include:

Prețul NU include:

·         Transport cu autocar/minibus 3-4* aer condiționat

·         1 cazare cu mic dejun în Salonic, la hotel Vergina 3*

sau similar

·         2 cazări cu  mic dejun în Nafplio, la hotel Nafplia 3*

sau similar

·         2 cazări cu mic dejun în Gythio, la hotel Pantheon 3* sau similar

·         2 cazări cu mic dejun în Patras/Nafpaktos, la

     hotel Delfini 3*/Nfs 4* sau similare

·         1 cazare cu mic dejun în Pilion, la hotel Chania 3*

sau similar

·         Însoţitor de grup  cunoscător de limba română și greacă

·         Asigurarea medicală

·         Intrările la obiectivele turistice

·         Excursii opționale

·         Supliment cameră single: 230 €/pers

Peloponez (Peloponnesus) este o peninsulă situată în sudul Greciei continentale și este considerată una dintre cele mai frumoase și mai istorice regiuni ale țării. Numele său provine de la legendarul erou grec Pelops, care, conform mitologiei, a fost fondatorul regiunii.

Peloponezul este considerat leagănul civilizației grecești antice și este plin de vestigii istorice și situri arheologice impresionante. Multe dintre cele mai mari realizări ale antichității grecești pot fi găsite în această regiune.

Peloponezul este cunoscut pentru diversitatea sa geografică și pentru peisajele sale spectaculoase. Aici veți găsi frumoase plaje cu ape cristaline, munți impunători, defilee adânci, pajiști verzi și păduri dense. Fie că vă bucurați de plajele superbe, explorați orașele istorice sau vă aventurați în peisajele montane, veți găsi întotdeauna ceva special în această regiune captivantă a Greciei.

 

Despre Salonic

Thessaloniki (cunoscut și sub numele de Salonic) este al doilea cel mai mare oraș din Grecia și un important centru cultural, economic și istoric. Situat pe malul nord-estic al Mării Egee, Thessaloniki oferă o combinație frumoasă între istorie și viața modernă.

Orașul este bogat în patrimoniu cultural și arhitectural, cu numeroase situri istorice și monumente. Unele dintre cele mai notabile atracții includ Arcul lui Galerius, Rotonda, Biserica Agios Dimitrios și Turnul Alb. Centrul vechi al orașului, numit "Ano Poli", impresionează cu străzi înguste, clădiri tradiționale și priveliști panoramice asupra orașului și mării.

Thessaloniki este cunoscut și pentru viața de noapte vibrantă, cu o gamă largă de restaurante, taverne, baruri și cluburi. Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase festivaluri și evenimente culturale pe tot parcursul anului.

În plus, Thessaloniki este recunoscut pentru gastronomia sa delicioasă. Puteți savura specialități locale, cum ar fi "bougatsa" (un aluat umplut cu brânză sau cremă dulce), "souvlaki" (frigărui de carne), și multe altele.

Cu o combinație între istorie, cultură, viață de noapte și gastronomie, Thessaloniki este o destinație turistică fascinantă pentru a petrece câteva zile și a explora farmecul acestui oraș vibrant.

 

Istmul Corint

Istmul Corint este o fâșie de pământ îngustă care leagă peninsula Peloponez de Grecia continentală. Este situat în partea de sud a Greciei și este un punct strategic important din punct de vedere geografic și istoric.

Istmul Corint a fost mereu o zonă crucială pentru navigație, deoarece a oferit o alternativă mai scurtă și mai sigură pentru călătoriile maritime între Marea Ionică și Marea Egee. Înainte de construirea Canalului Corint în secolul al XIX-lea, navele trebuiau să facă o lungă ocolire în jurul Peloponezului pentru a ajunge în Marea Egee. Istmul a avut, prin urmare, o importanță strategică și economică semnificativă.

Astăzi, Istmul Corint este traversat de unul dintre cele mai spectaculoase obiective de inginerie din lume, Canalul Corint. Canalul, care a fost finalizat în anul 1893, permite trecerea navelor prin istm, evitând astfel navigația în jurul Peloponezului. Canalul are o lungime de aproximativ 6,4 km și o adâncime de 8 metri. Este deschis navigației comerciale și turismului, iar peisajul său impresionant atrage mulți turiști.

Istmul Corint și Canalul Corint sunt destinații populare pentru cei care vizitează Grecia, oferind o priveliște spectaculoasă și o perspectivă asupra istoriei și geografiei remarcabile ale regiunii.


Cetatea Corintului

Vechea cetate a Corintului este o sit arheologic important situat în apropierea orașului modern Corint, în Grecia. Aceasta reprezintă ruinele unei foste așezări antice, care a fost una dintre cele mai prospere și influente orașe din Grecia antică.

Cetatea a fost locuită încă din perioada preistorică, dar a atins apogeul său în perioada clasică și elenistică. A fost un centru comercial și cultural vital, situat strategic pe istmul Corint, care controla fluxul de mărfuri și navigația între Marea Ionică și Marea Egee.

Ruinele cetății includ numeroase structuri și monumente, cum ar fi Templul lui Apollo, Biserica Apostolilor și Agora Romană. De asemenea, se pot vedea ruinele unor case, străzi, fântâni și ziduri de apărare, care oferă o perspectivă asupra vieții și arhitecturii antice.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale cetății este Templul lui Apollo. Acesta a fost construit în perioada clasică și a fost considerat unul dintre cele mai mari temple din Grecia antică. Deși a suferit distrugeri în timp, ruinele templelui oferă încă o idee despre măreția sa și despre importanța religioasă a orașului Corint.

Vizitarea Vechei cetăți a Corintului este o experiență captivantă pentru turiști și iubitorii de istorie. Aici puteți explora rămășițele unei civilizații antice, descoperind o parte din moștenirea culturală și arhitecturală a Greciei antice. Este un loc fascinant pentru a înțelege și a aprecia contribuția Corintului la dezvoltarea civilizației grecești și a influenței sale asupra lumii antice.


Despre orasul Nafplio

Nafplio este un frumos oraș situat în regiunea Argolis din Peloponez, Grecia. Este considerat unul dintre cele mai pitorești orașe din țară și este apreciat pentru arhitectura sa impresionantă, atmosfera romantică și peisajul său de coastă.

Orașul Nafplio are o istorie îndelungată și a fost capitala Greciei în perioada în care țara era sub stăpânirea otomană și, ulterior, în primii ani ai independenței. Aceasta se reflectă în numeroasele sale clădiri istorice și în atmosfera sa plină de tradiție și istorie. Printre cele mai renumite puncte de atracție se numără Castelul Palamidi, o impresionantă fortăreață construită pe o colină, și Fortăreața Bourtzi, situată pe o insulă în largul coastelor.

Centrul orașului Nafplio este încântător, cu străzi înguste și pavate, clădiri neoclasice, taverne tradiționale și magazine de suveniruri. Puteți explora și vizita numeroase muzee și galerii de artă, cum ar fi Muzeul Arheologic din Nafplio sau Galeria de Artă Națională "Alexandros Soutzos".

Nafplio are și o frumoasă zonă de coastă, unde puteți relaxa pe plaje curate și vă puteți bucura de apele limpezi ale Mării Egee. Există, de asemenea, o gamă variată de restaurante și cafenele unde puteți savura delicioasa bucătărie grecească și puteți admira priveliștea frumoasă.

Datorită atmosferei romantice, istoriei bogate și frumuseții sale naturale, Nafplio a devenit o destinație turistică populară în Grecia. Este un loc minunat pentru a petrece câteva zile, explorând atracțiile sale culturale, relaxându-vă pe plajă și savurând atmosfera pitorească a acestui oraș fermecător.

 
Teatrul Antic de la Epidavros

Teatrul Antic de la Epidavros este un sit arheologic remarcabil situat în regiunea Argolis din Peloponez, Grecia. Este considerat unul dintre cele mai bine conservate teatre antice din lume și este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Teatrul a fost construit în secolul al IV-lea î.Hr. și a fost parte a complexului sanctuarului lui Asklepios, zeul vindecător în mitologia greacă. A fost locul unde se desfășurau festivalurile în onoarea lui Asklepios și era folosit pentru reprezentații de teatru, concerte și evenimente culturale.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale Teatrului de la Epidavros este acustica sa remarcabilă. Construcția sa a fost concepută astfel încât sunetul să se propage perfect în întregul auditoriu, astfel încât chiar și cei aflați în partea de sus a teatrului pot auzi cu claritate sunetele și vorbele celor de pe scenă, fără a avea nevoie de amplificare.

Teatrul are o capacitate de aproximativ 14.000 de spectatori și păstrează o structură impresionantă, cu scena, orchestra și treptele semicirculare pentru spectatori, înconjurată de coloane și arcade. Este cunoscut pentru acustica sa excelentă și pentru arhitectura sa clasică.

În prezent, Teatrul Antic de la Epidavros este utilizat în continuare pentru reprezentații teatrale și concerte, atrăgând turiști și iubitori de cultură din întreaga lume. Este un loc unic în care puteți experimenta atmosfera și magnitudinea unui teatru antic și să vă bucurați de spectacole într-un cadru istoric impresionant.


Micene

Micene este un important sit arheologic din Peloponez, Grecia, cunoscut pentru a fi una dintre cele mai vechi și mai prospere civilizații ale Greciei antice. Acesta a fost centrul puternicei civilizații miceniene și reprezintă un important punct de referință în istoria și mitologia greacă.

Micene a fost locuită încă din epoca neolitică, dar a cunoscut perioade de înflorire în timpul perioadelor miceniene (sec. al XVI-lea - al XII-lea î.Hr.). A fost considerat unul dintre cele mai puternice centre ale civilizației miceniene și o fortăreață impunătoare cu o arhitectură defensivă ingenioasă.

Ruinele de la Micene oferă o privire fascinantă asupra vieții și culturii antice. Principalele atracții includ celebra Poartă a Leilor, o impresionantă poartă de intrare sculptată în piatră, precum și ruinele palatelor regale, ale templelor, ale casele nobililor și ale locuințelor obișnuite. De asemenea, se pot vedea mormintele circulare ale domnitorilor micenieni, cum ar fi Marea Groapă și Mormântul lui Agamemnon.

Micene este și asociată cu legendele și miturile antice. În mitologia greacă, Micene a fost considerată orașul regelui Agamemnon, liderul grec în timpul Războiului Troian. Acesta este menționat în epopeea lui Homer, "Iliada", și a fost un personaj important în mitologia și istoria greacă.

Astăzi, Micene este un important sit turistic și unul dintre cele mai populare destinații arheologice din Grecia. Vizitatorii pot explora ruinele, pot admira arhitectura antică și pot înțelege mai bine bogata moștenire culturală a Greciei antice. Este o destinație ideală pentru iubitorii de istorie și mitologie, oferind o călătorie fascinantă în timpul unei civilizații străvechi și într-un tărâm al legendarului.

 

Monemvasia

Monemvasia este un oraș fortificat extraordinar situat în sudul Peloponezului, Grecia. Acesta se află pe o insulă stâncoasă conectată la țărmul continental printr-un pod și este considerat unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din lume.

Orașul vechi din Monemvasia este o adevărată bijuterie arhitecturală, cu străzi înguste și pietruite, clădiri din piatră, biserici bizantine și fortărețe medievale. Orașul este înconjurat de ziduri solide și are o atmosferă medievală autentică. Pe măsură ce vă plimbați prin străzi, veți descoperi magazine, restaurante și pensiuni pitorești care păstrează farmecul vechiului oraș.

Una dintre cele mai remarcabile atracții din Monemvasia este Cetatea de Sus (Kastro), situată în partea de sus a stâncii. Aici veți găsi ruinele vechiului oraș, precum și Biserica Agia Sophia, care datează din secolul al XIII-lea și oferă o priveliște spectaculoasă asupra mării și a împrejurimilor.

Odată ce ați explorat orașul vechi, vă puteți bucura de plaja Kastella, situată sub zidurile cetății. Aceasta oferă o frumoasă plajă cu nisip și ape cristaline, unde vă puteți relaxa și vă puteți bucura de soare.

Monemvasia este o destinație perfectă pentru cei care doresc să experimenteze atmosfera unică a unui oraș medieval și să se bucure de peisajele spectaculoase ale regiunii Peloponez. O vizită în acest oraș misterios și fermecător vă va purta într-o călătorie în timp și vă va lăsa cu amintiri de neuitat.


Gythio

Gythio este un frumos oraș situat în regiunea Laconia din Peloponez, Grecia. Aflat pe malul Mării Egee, Gythio este renumit pentru peisajele sale pitorești, portul său tradițional și atmosfera relaxată.

Orașul are o istorie îndelungată, fiind un important port comercial în antichitate și în perioada bizantină. Astăzi, Gythio păstrează farmecul său autentic și este un loc plăcut pentru a petrece timpul.

Orașul este cunoscut pentru străzile sale înguste, cu case tradiționale și terase pitorești. Puteți explora zona portuară, unde veți găsi numeroase taverne, restaurante și cafenele, unde puteți savura preparate tradiționale grecești și proaspătul pește local.

Un punct de atracție important în Gythio este Insula Cranae, care este conectată la oraș printr-un pod. Insula este acoperită de vegetație mediteraneană și are o plajă pitorească. Aici puteți vizita și Farul Tainaron, care oferă o priveliște impresionantă asupra mării și a orașului.

În apropierea Gythio, există și alte plaje frumoase pe care le puteți explora, precum Mavrovouni Beach și Valtaki Beach, care oferă nisip fin și ape cristaline.

Gythio este, de asemenea, un punct de plecare pentru a explora alte atracții din regiunea Laconia, precum Mănăstirea Mavromichali și Castelul Mani, care oferă priveliști impresionante și bogăție culturală.

Cu peisajele sale pitorești, atmosfera liniștită și bogata istorie, Gythio este o destinație plăcută pentru a vă relaxa și a vă bucura de frumusețea naturală a regiunii Peloponez.

 

Sparta si Mystras

Sparta și Mystras sunt două destinații istorice importante din regiunea Laconia a Peloponezului, Grecia, care oferă o privire fascinantă asupra istoriei și culturii grecești.

Sparta, cunoscută în antichitate drept una dintre cele mai puternice state grecești, este asociată cu legendara civilizație spartană și cu legendarul său sistem militar. Astăzi, puține ruine au mai rămas din orașul antic.

Mystras, situată la aproximativ 5 km de Sparta, este un important sit arheologic și o destinație turistică populară. Acest oraș medieval abandonat este înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO și oferă o privire asupra unei perioade de înflorire culturală și artistică în Evul Mediu. Puteți explora străzile pietruite, ruinele bisericilor și mănăstirilor bizantine și puteți admira frescele și arhitectura lor impresionantă. Un punct de atracție important în Mystras este Palatul Despotului, care este considerat una dintre cele mai frumoase construcții medievale din Grecia.

Atât Sparta, cât și Mystras sunt destinații deosebite pentru cei interesați de istorie și cultură. Acestea oferă oportunități de a explora moștenirea antică și medievală a Greciei și de a înțelege mai bine istoria fascinantă a regiunii Laconia.


Sfânta Teodora din Vasta

Sfânta Teodora din Vasta este o importantă figură religioasă în Grecia și este cunoscută pentru biserica sa neobișnuită și unică, situată în satul Vasta, în regiunea Peloponez.

Biserica Sfintei Teodora din Vasta este renumită pentru copacii care cresc pe acoperisul ei si au rădăcinile in interiorul structurii bisericii. Este un fenomen natural rar și impresionant, care a făcut ca biserica să fie un loc unic și atracție turistică.

Biserica a fost construită în secolul al XIV-lea și este dedicată Sfintei Teodora, care este venerată ca o sfântă locală. În interiorul bisericii, puteți admira frescele medievale și puteți experimenta o atmosferă liniștită și spirituală.

Sfânta Teodora din Vasta este o destinație interesantă pentru cei interesați de artă, religie și fenomene naturale unice. Este un loc special care oferă o perspectivă diferită asupra credinței și încântă vizitatorii cu frumusețea sa neobișnuită.


Olympia

Olympia este un important sit arheologic și loc istoric situat în regiunea Peloponez, în Grecia. Este considerată locul de naștere al Jocurilor Olimpice antice și are o semnificație culturală și istorică deosebită.

La Olympia, puteți explora ruinele antice ale sanctuarului dedicat lui Zeus, în care se desfășurau Jocurile Olimpice antice. Aici puteți vedea templul lui Zeus, care a fost una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, precum și stadionul, locul de desfășurare al competițiilor atletice. De asemenea, puteți vizita muzeul arheologic din Olympia, care adăpostește o colecție impresionantă de artefacte antice descoperite în zonă, inclusiv celebrele statui ale lui Hermes și ale lui Nike.

În timp ce explorați situl arheologic, veți putea admira arhitectura și ruinele impresionante, iar ghidurile locale vă pot oferi informații fascinante despre istoria și cultura Greciei antice. Pe lângă importanța sa istorică, Olympia oferă și o frumoasă panoramă naturală, cu vegetație luxuriantă și peisaje pitorești.

Pentru iubitorii de istorie și cultură, Olympia reprezintă o destinație fascinantă și incitantă, care oferă o privire în trecutul strălucit al Greciei antice și a Jocurilor Olimpice.


Patras

Patras este un oraș important situat în regiunea Peloponez din Grecia. Este al treilea cel mai mare oraș din țară și un important centru cultural, comercial și turistic.

Orașul este renumit pentru carnavalul său vibrant, care are loc în fiecare an în perioada premergătoare Postului Mare. Carnavalul din Patras este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din Europa și atrage turiști din întreaga lume. Festivalul include parade, costume, muzică și dans, oferind o experiență culturală bogată și animată.

Patras are și o istorie bogată și numeroase situri arheologice și monumente interesante. Un exemplu notabil este Castelul Patras, o fortăreață medievală situată pe o colină în centrul orașului. Castelul oferă o vedere panoramică asupra orașului și a golfului Patras și găzduiește și un mic muzeu istoric.

De asemenea, în Patras veți găsi și diverse muzee, cum ar fi Muzeul Arheologic al Patrasului, care adăpostește o colecție impresionantă de artefacte antice, și Muzeul de Artă Bizantină și Creștină, care expune lucrări de artă religioasă din perioada bizantină.

Orașul are, de asemenea, o viață de noapte animată, cu o varietate de restaurante, cafenele, baruri și cluburi unde puteți savura specialitățile locale și vă puteți bucura de atmosfera vibrantă a orașului.

Patras este, de asemenea, un important nod de transport, având conexiuni rutiere, feroviare și maritime cu alte orașe din Grecia și din străinătate. Portul Patras asigură legături cu insulele Ionice și cu Italia.

Sfântul Andrei, cunoscut și ca Apostolul Andrei, este considerat patronul orașului Patras. El este unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Isus Hristos și este venerat în mod deosebit în Biserica Ortodoxă.

Conform tradiției creștine, Sfântul Andrei a fost crucificat în Patras pe o cruce în formă de X, cunoscută sub numele de Crucea Sfântului Andrei. Se spune că, înainte de moartea sa, el a propovăduit cu curaj și a răspândit învățătura creștină în această regiune.

In Patras există și o biserică dedicată Sfântului Andrei, situată în centrul orașului. Biserica este un loc de închinare și rugăciune pentru credincioși, iar sărbătoarea Sfântului Andrei este marcată în mod special în fiecare an pe 30 noiembrie.

Sfântul Andrei este considerat unul dintre cei mai importanți sfinți ai creștinismului și este venerat pentru misiunea sa de a propovădui Evanghelia și de a aduce credința creștină în lume. În Patras, legătura spirituală cu Sfântul Andrei este puternică, iar el este considerat o figură importantă în istoria și tradițiile orașului.

Astfel, pentru cei interesați de spiritualitate și religie, Patras oferă oportunitatea de a explora și de a se conecta cu moștenirea spirituală a Sfântului Andrei și de a experimenta atmosfera de venerație și închinare în jurul acestui sfânt important.


Nafpactos

Nafpactos, cunoscut și sub numele de Nafpaktos sau Lepanto, este un pitoresc oraș portuar situat pe coasta de vest a Greciei, în regiunea Epirus. Acesta are o istorie îndelungată și bogată, fiind un important centru comercial și militar în trecut.

O atracție notabilă din Nafpactos este Castelul Nafpactos, un fort impresionant construit pe o colină deasupra orașului. Castelul datează din secolul al XIII-lea și oferă o panoramă superbă asupra orașului și a golfului Corint. Aici puteți explora zidurile fortificate, turnurile și aleile înguste, iar muzeul din interiorul castelului expune obiecte istorice și artefacte din perioada medievală.

Centrul vechi al orașului Nafpactos este cunoscut pentru străduțele sale înguste și pline de farmec, cu clădiri tradiționale și terase pitorești. Aici puteți descoperi magazine tradiționale, taverne autentice și cafenele primitoare în care vă puteți bucura de atmosfera autentică a orașului.

O altă atracție importantă este Portul Nafpactos, care este animat și plin de viață. Aici puteți vedea bărci de pescuit colorate, iahturi și ambarcațiuni de agrement. Portul este locul ideal pentru a savura fructe de mare proaspete și mâncăruri delicioase într-o tavernă cu vedere la mare.

În apropierea Nafpactos se află și plaje frumoase, cum ar fi Plaja Gribovo, care este populară în rândul localnicilor și turiștilor. Aceasta oferă nisip fin, apă limpede și facilități pentru sporturi nautice și plajă.

Nafpactos are, de asemenea, un rol important în istoria navală, fiind locul unde a avut loc Bătălia de la Lepanto în anul 1571. Această bătălie a fost un moment crucial în istoria Europei și a dus la înfrângerea Imperiului Otoman. Există un monument în oraș care comemorează această bătălie istorică.

În concluzie, Nafpactos este un oraș fermecător cu o istorie bogată, plaje frumoase și o atmosferă autentică. Este o destinație ideală pentru cei care doresc să descopere farmecul istoric și natural al Greciei și să se bucure de ospitalitatea grecească autentică.

 

Mănăstirea Mega Spileo

Mănăstirea Mega Spileo, cunoscută și sub numele de Marea Peșteră, este una dintre cele mai vechi și mai importante mănăstiri din Grecia. Ea este situată pe versantul nordic al muntelui Helmos, în regiunea Ahaia, în apropierea orașului Kalavrita.

Mănăstirea Mega Spileo se remarcă prin arhitectura sa impresionantă și amplasarea spectaculoasă. Este construită în mare parte în stâncă și are o fațadă impunătoare, cu fresce și decorațiuni artistice. În interior, veți găsi o biserică frumoasă și mici capele, precum și un muzeu care găzduiește o colecție de obiecte religioase și artefacte istorice.

Vizitarea Mănăstirii Mega Spileo vă oferă o oportunitate unică de a explora un important loc de pelerinaj și de a experimenta spiritualitatea și istoria Greciei. De asemenea, puteți admira peisajele frumoase și puteți să vă bucurați de liniștea și frumusețea acestui loc special.


Kalavrita

Kalavrita este un pitoresc oraș situat în regiunea Ahaia, în partea de nord a Peloponezului, Grecia. Acesta este cunoscut pentru frumusețea sa naturală, peisajele montane impresionante și bogata sa istorie.

Unul dintre cele mai importante evenimente din istoria orașului Kalavrita este masacrul din Kalavrita, care a avut loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În decembrie 1943, forțele germane au distrus și au incendiat orașul, iar bărbații și băieții au fost executați în masă. Astăzi, Memorialul Masacrului din Kalavrita amintește de această tragedie și onorează memoria celor care au pierit.

Un alt obiectiv turistic important din Kalavrita este Calea Ferată Odontotos, o cale ferată pitorească care străbate peisajele montane impresionante, oferind o priveliște panoramică asupra regiunii. Calea ferată este o atracție populară, oferind o călătorie pitorească prin chei, tuneluri și stânci abrupte.


În apropiere, puteți explora Mănăstirea Agia Lavra care este cunoscută ca fiind locul unde a început Revoluția Greciei în 1821.

Pe lângă atracțiile culturale și istorice, Kalavrita oferă și oportunități pentru activități în aer liber. Regiunea înconjurătoare este ideală pentru drumeții, alpinism și schi în timpul sezonului de iarnă.

Kalavrita este, de asemenea, faimos pentru produsele sale locale, cum ar fi mierea, vinul și produsele tradiționale. Puteți explora tavernele și restaurantele locale pentru a gusta bucătăria tradițională grecească și pentru a vă bucura de ospitalitatea locală.

 

Delfi

Delfi este un important sit arheologic și unul dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia. Situat în regiunea centrală a țării, în Munții Parnas, Delfi a fost în antichitate un centru religios și cultural important, considerat locul de întâlnire al lumii umane și a zeilor.

Cel mai cunoscut obiectiv turistic din Delfi este Templul lui Apollo, un impresionant complex arheologic care include ruinele templului și Sanctuarul Oracolului, unde se credea că zeul Apollo își dezvăluie voința și răspunde întrebărilor oamenilor. Templul lui Apollo a fost construit în stilul doric și a fost unul dintre cele mai sacre locuri din Grecia antică.

Altă atracție importantă este Stadionul Delfic, care era folosit pentru competițiile sportive și evenimentele publice. Stadionul oferă o perspectivă asupra importanței sportului în societatea greacă antică și impresionează prin dimensiunile sale și situația sa pitorească înconjurată de munți.

Muzeul Arheologic al Delfiului este un loc de vizitat obligatoriu, găzduind o impresionantă colecție de artefacte descoperite în zonă. Aici puteți vedea sculpturi, statui, inscripții și alte obiecte antice care dezvăluie viața și cultura vechii cetăți Delfi.

Pe lângă situl arheologic, Delfi oferă și o frumoasă panoramă asupra peisajului muntos și vă permite să explorați satele pitorești din jur, cum ar fi Arachova, cunoscut pentru arhitectura sa tradițională și pentru stațiunea de schi.

Delfi este un loc plin de istorie și mister, care oferă o privire fascinantă într-o epocă îndepărtată. Este un loc deosebit pentru a vă conecta cu moștenirea culturală a Greciei și pentru a explora misterele antichității.