Menu
Tablet menu

2023.04.13 Paste Grecia Volos - Muntele Pilion

Mănăstirea Katoxenia – Meteora – Edessa – Loutra Pozar – Thessaloniki
Plecare: 13 Aprilie 2023
7 zile / 6 nopți

Transport autocar + cazare + masă festivă

Preț: 525 €/pers
Preț special pentru clienți fideli: 499 €/pers
Early Booking 01.03.2023: 479 €/pers

Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este cea mai importantă sărbătoare. Cu această ocazie agenția de turism Kretan Tour vă invită într-o minunată vacanță de Paște în: Magnesia, Golful Pagasetic, miticul munte Pilion, Edessa, Salonic și Complexul Meteora.

Ziua 1. Joi 13.04.2023 (900 km)
Plecare din Bucureşti, sediul KRETAN TOUR, la ora 06:00, pe traseul Bucureşti – Salonic – Volos via Bulgaria. În funcţie de traficul auto şi de formalităţile vamale, sosire în frumoasa regiune Pilion, o atracție turistică populară pe tot parcursul anului pentru traseele montane, golfuri ascunse, liniștite și plaje superbe. Cazare la hotel Chania 3* sau similar.

Ziua 2. Vineri 14.04.2023 (150 km)
Ora 08:00, mic dejun la hotel. Ora 10:00, plecare din hotel și deplasare către mănăstirea Katoxenia de lângă Almyros, unde se află Brâul Maicii Domnului. După amiază sosire în orașul Volos și timp liber pentru servirea prânzului la una din faimoasele taverne, plimbări și cumpărături. Plecare către hotel cu o scurtă pauză în satul Makrinitsa, cel mai reprezentativ sat din Pilion, un exemplu autentic al tradiției locale.

Ziua 3. Sâmbătă 15.04.2023 (100 km)
Mic dejun la hotel. Plecare din Chania către satele de pe muntele Pilion: Kissos, Tsangarada, Milies și Kala Nera. După amiază revenire la hotel. Seara deplasare la biserica din Portaria pentru slujba de Înviere. După slujbă revenim la hotel, servim tradiționala supă Maghiritsa cu un platou de brânzeturi și ouă roșii.


Hristos a Înviat!

Ziua 4. Duminică 16.04.2023 (40 km)
Ora 08:00, mic dejun la hotel. Deplasare către satul Zagora, putem participa la a doua slujbă de Înviere sau timp liber pentru plimbări și cumpărături. Zagora, un sat tradițional care era cunoscut în trecut pentru producția și comerțul cu mătase, acum este renumit pentru merele sale specifice mici și aromate, numite “firiki”. La prânz revenire la hotel unde servim masa festivă cu miel la proțap, cârnați și muzică live (Leonidas co-band).

Ziua 5. Luni 17.04.2023 (350 km)
Ora 08:00, mic dejun la hotel. Plecare din Chania către Meteora. Vizităm atelierul de icoane Zindros și în funcție de timp câteva mănăstiri, din complexul de la Meteora. După amiază plecare pe ruta Grevena –Kozani – Edessa. Seara sosire în Edessa, cazare la hotel Aigai 4* sau similar.

Ziua 6. Marți 18.04.2023 (70 km)
Mic dejun la hotel. Deplasare de la hotel la cascada de la Edessa. Plecare către Loutra Pozar (izvoarele termale se află la o altitudine de 390 de metri și sunt create de apa de ploaie, care pătrunde adânc în pământ, unde se încălzește, apoi se ridică treptat mai sus și se îmbogățește cu minerale și alte elemente) unde putem face baie, plimbări prin natură și servi masa de prânz. După amiază revenire la hotel.

Ziua 7. Miercuri 19.04.2023 (780 km)
Mic dejun la hotel. Deplasare spre Salonic şi turul oraşului: Agora Romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expoziţiei, Turnul Alb, Piaţa Aristotel, statuia ecvestra Alexandru cel Mare, Biserica Sfântul Dumitru cu vizite, opriri și cumpărături. În jurul prânzului plecare spre România pe ruta Salonic – Seres – Promahonas – Sofia în Edessa Plevna – Bucureşti. Seara sosire în Bucureşti, în funcţie de traficul auto şi de formalitățile vamale.

Preţul include:

Preţul NU include:

  • Transport cu minibus/autocar 3-4* aer condiționat

·         4 nopți cazare cu mic dejun în Pilion, la hotel Chania 3* sau similar

·         2 nopți cazare cu mic dejun în Edessa, la hotel Aigai 4* sau similar

·         Masa festivă de Paște

·         Însoţitor de grup cunoscător de limba română și greacă

·         Asigurarea  medicală

·         Intrările la muzee și obiectivele turistice

·         Supliment cameră single:150 €/pers